Een vrachtwagen merkte maandagochtend een op de bouwwerf liggende kraanbak niet op met als gevolg dat zijn laadbak kantelde. © rr

Nieuwe verkeerssituatie Laageind kent enkele uren na invoering al eerste incident

Stabroek -

Amper enkele uren nadat de nieuwe verkeerssituatie in het Laageind van kracht ging, zorgde een vrachtwagen voor een eerste incident. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) evalueert en politie gaat nog strenger toezien.

Erik Vandewalle

De werkzaamheden aan de N111 (Laageind-Dorpsstraat) zijn herbegonnen na het bouwverlof. De verkeerssituatie in het Laageind ziet er nu helemaal anders uit. Maandagochtend deed zich al een eerste incident voor. Ter hoogte van Mouterij Dingemans merkte een vrachtwagen een op de bouwwerf liggende kraanbak niet op met als gevolg dat zijn laadbak kantelde. De buurt maakt zich zorgen en stelt zich vragen bij de smalle rijstrook voor auto’s en vrachtwagens en de maximale snelheid die te weinig wordt gerespecteerd. AWV gaat de huidige situatie blijvend evalueren en onmiddellijk bijsturen als het moet.

LEES OOK. Aannemer begint er weer aan: nieuwe asfaltstrook voor alle weggebruikers

Na het bouwverlof verschuift het verkeer richting Putte naar de andere kant van de bouwwerf. Op de nieuw aangelegde asfaltstrook krijgen auto’s en vrachtwagens drie meter plaats. Dan is er een veiligheidsstrook van 80 cm afgezet door bakens en een plek voor fietsers.

“Na lang overleg met alle actoren kozen we voor deze opstelling in de hoop dat de smalle doorgang weggebruikers zou aanzetten om minder vlug te rijden”, zegt bereikbaarheidsadviseur Tom Buntinx. “Nu al stellen we vast dat het respecteren van die maximumsnelheid van 30km/u niet altijd wordt nageleefd.”

Tom De Gent , politiecommissaris van zone Noord, benadrukt dat er al vanaf het begin van de werkzaamheden aan de N111 streng wordt gecontroleerd. “Er zijn al vele tientallen pv’s opgemaakt voor zowel chauffeurs als zachte weggebruikers. Ook nu is er dagelijks toezicht en dat gaan we blijven doen”, verzekert De Gent.

Om toch verkeer te kunnen toelaten werd een asfaltstrook aangelegd voor alle weggebruikers.  ©  evw

  

MEER OVER Mobiliteit stad & rand

werfnieuws

factcheck mobiliteit

DE TEST

ERGENS ANDERS, BETER?