Themabeeld. ©  patrick hattori

Politie klist dronken bestuurder zonder rijbewijs die avondklok negeert

Mechelen, Willebroek -

De lokale politie heeft tijdens weekendcontroles in Mechelen en Willebroek 25 dronken autobestuurders uit het verkeer geplukt. Twee van hen negeerden de avondklok en krijgen hiervoor een extra proces-verbaal.

Leo De Nijn

In totaal werden 816 bestuurders aan de kant gezet om te blazen. 25 bestuurders testten positief. Er werden acht rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Aan een van de voertuigen werd een stuurstang gelegd omdat de chauffeur zijn rijbewijs niet op zak had. De feiten gebeurden omstreeks 2.30u ’s ochtends, waardoor hij ook nog eens de door de provinciegouverneur ingevoerde avondklok aan zijn laars lapte. De test wees uit dat hij onder invloed was van 2,1 promille alcohol in zijn bloed. Dat kan voor de man, wanneer hij binnenkort voor de politierechter zal moeten verschijnen, een stevig prijskaartje worden.

Ook een andere bestuurder liet de avondklok aan zich voorbijgaan toen hij om 3.18u dronken aan de kant werd gezet.

Veel druggebruikers

Opvallend is ook dat tijdens de actie zeven bestuurders allemaal hun rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen moesten inleveren omdat ze onder invloed van drugs hun voertuig bestuurden. Een van hen reed zelfs onder invloed van een cocktail van cannabis, methamfetamines en amfetamines. “Hij bekende dat hij alleen een lijntje speed had gesnoven en een joint had gerookt. Een speekselstaal in een erkend labo zal meer duidelijkheid moeten geven. Hij was ook in het bezit van 5,3 gram speed”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Een andere chauffeur had 1 promille alcohol in zijn bloed en testte ook positief voor het gebruik van cocaïne. Zijn voertuig wordt geïmmobiliseerd tot hij zijn rijbewijs komt tonen, want ook dat had hij thuis laten liggen.

Zeven bestuurders kregen zes uur rijverbod, tien anderen moesten ontnuchteren en dienden hun voertuig drie uur aan de kant te laten staan.

Rijverbod maar toch op stap

Drie jonge chauffeurs werden geverbaliseerd omdat ze met een voorlopig rijbewijs tijdens een weekendnacht een voertuig bestuurden, wat verboden is. Ze hadden ook meerder passagiers aan boord en ook de verplichte ‘L’ was nergens te bespeuren.

Een bestuurder kon zijn rijbewijs niet tonen omdat het al eerder was ingetrokken en nog bij de politierechter ligt. Hij moet zelfs eerst nog een herstelexamen afleggen. De man had ook geen geldig verzekeringsbewijs voor zijn voertuig. In afwachting werd aan zijn auto een stuurstang gelegd.

Tot slot werd tijdens de actie een boete van 174 euro uitgeschreven voor een bestuurder die door een rood verkeerslicht was gereden. De inspecteurs namen in een ander voertuig ook een fles lachgas van twee liter in beslag.

MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio