Archiefbeeld. © BELGA

Drie medewerkers Antwerpse Zoo testen positief op coronavirus: “Geen gevaar voor bezoekers”

Antwerpen -

Drie vaste personeelsleden van de Antwerpse Zoo hebben positief getest op Covid-19. Dat bevestigt woordvoerster Amanda Wielemans. “Er is geen gevaar voor de bezoekers”, benadrukt zij.

Een personeelslid van de Zoo meldde vrijdag dat iemand in haar familie positief had getest op het coronavirus. “Van zodra zij dit wist, heeft zij ons op de hoogte gebracht”, aldus Wielemans. “Ze heeft zich vrijdag meteen laten testen en is sindsdien niet meer komen werken.”

De personeelsdienst nam vervolgens meteen contact op met de andere medewerkers. “Het gaat dan zowel om rechtstreekse collega’s die in nauw contact stonden met haar, als alle tijdelijke werkkrachten die in de zeven dagen voorafgaand aan de besmetting bij ons hebben gewerkt.”

In totaal blijken nu drie vaste werkkrachten besmet. Zij vertonen geen symptomen en zitten thuis in quarantaine. Ze worden opgevolgd door hun huisarts. Het gaat om personeel dat geen dieren verzorgt. “Ook bezoekers moeten zich geen zorgen maken. Al onze medewerkers dragen een mondneusmasker en een gezichtsscherm of zijn afgescheiden door plexiglas”, zegt Wielemans.

Het is de eerste keer sinds de uitbraak van de pandemie dat de Zoo geconfronteerd wordt met coronabesmettingen onder het personeel. (dvd)

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS