Schepen van Feestelijkheden Dirk Crollet. © Patrick Van Dyck

Gemeente annuleert 90ste jaarmarkt

Boechout -

De gemeente Boechout heeft, samen met het feest- en jaarmarktcomité, beslist om de jaarmarkt van dinsdag 6 oktober niet te laten plaatsvinden. “De 90ste editie van onze jaarmarkt beloofde nochtans opnieuw een echt dorpsfeest te worden”, vertelt schepen van Feestelijkheden Dirk Crollet (CD&V). “Maar de gezondheid van onze inwoners komt op de eerste plaats.”

 Schepen Dirk Crollet had het graag anders gezien. “Maar in het licht van het stijgend aantal besmettingen, de beperkingen die gelden voor evenementen en de vijfde fase van het afbouwplan die voorlopig niet van kracht gaat, werd het onmogelijk om de jaarmarkt te laten plaatsvinden.” Crollet stond erop om de inwoners van Boechout en omgeving tijdig te informeren. “Het samenbrengen van zoveel mensen op één plek is op dit moment niet aan de orde. De gezondheid en de veiligheid van onze inwoners zijn voor ons nu het allerbelangrijkste.”

Daarmee wordt de Boechoutse jaarmarkt voor het eerst sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw afgelast. Volgens de schepen was er geen andere mogelijkheid. “We hebben deze beslissing uiteraard met spijt in ons hart genomen. We hopen op deze manier te helpen bij het indijken van de coronacrisis. Alleen op deze manier kunnen we volgend jaar hopelijk opnieuw genieten van een feestelijke jaarmarkt.”

Ook de koers op de zondag voor de jaarmarkt gaat niet door. “Over de organisatie van de kermis volgt later nog een beslissing”, vertrouwt Crollet ons toe. “De gemeente onderzoekt of de kermiskramers het zien zitten om alles volgens de geldende maatregelen te organiseren.” De bewoners van Boechout tonen begrip voor de genomen beslissing, maar zijn wel teleurgesteld dat ze hun traditonele jaarmarkt zullen moeten missen. “In deze droeve en onzekere tijden hunkeren we naar een beetje licht aan het eind van deze tunnel van slecht nieuws”, klonk het poëtisch. (pvdy) 

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio