©  Photo News

 ©  Isosport

 ©  Photo News

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

1 / 4

Ondanks ‘knuffelverbod’ vallen Beerschotspelers elkaar na promotiefinale in de armen

Het mocht eigenlijk niet, maar toch zagen we tijdens en na de promotiefinale menig speler knuffelen. De Pro League had na de kritiek van Marc Van Ranst nochtans uitdrukkelijk gevraagd om de doelpunten en de titel niet met fysiek contact te vieren. De maatregel kwam er na een kritische tweet van viroloog Marc Van Ranst. Die ergerde zich sterk aan de ‘fysieke’ manier waarop de Antwerp-spelers de bekerwinst vierden. De spelers van Beerschot probeerden zich wel te beheersen, maar lieten zich uiteindelijk toch gaan.

Tjorven Messiaen, Jürgen Geril

Viroloog Marc Van Ranst was na afloop van de bekerfinale allesbehalve tevreden met de spelers van Antwerp. Bij de goal en na affluiten namen de spelers het immers niet zo nauw met de coronamaatregelen en knuffelden er op los. “Een bubbel van je huishouden en vijf vrienden, zeggen ze. Een barbecue in de tuin kan maximaal met tien personen, zeggen ze. Voor sommige beroepen gelden andere regels, en dat is verkeerd, zeg ik”, klonk het op twitter.

Na de kritiek van Van Ranst had de Pro League, in overleg met Van Ranst, dan ook uitdrukkelijk gevraagd aan OHL en Beerschot om tijdens en na de promotiefinale niet te fysiek te vieren. “Een aantal momenten op en rond de bekerfinale waren niet in overeenstemming met de Covid-19 protocollen”, reageert Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League, bij Belga. “De Pro League overlegde zondagochtend met viroloog Marc Van Ranst en de onafhankelijke artsen die door de Pro League werden aangesteld om te adviseren over onze procedures.”

“OHL en Beerschot werden zondagochtend nog eens uitgebreid gebriefd over de bepalingen uit het protocol. Maandag en in de loop van de week zullen de overige clubs in aanloop naar de start van de competitie ook nogmaals een briefing krijgen over de coronabepalingen.”

Dat er gisteren bij Beerschot een speler positief testte op het coronavirus, zette de boel nog extra op scherp. Er werd dan ook met aandrang gevraagd aan de spelers om ingetogen te vieren en vooral afstand te houden.

De viroloog was er dan ook van overtuigd dat we taferelen zoals in de bekerfinale niet opnieuw zouden zien. Hij kreeg ongelijk. De spelers van Beerschot probeerden zich aanvankelijk duidelijk in te houden, maar uiteindelijk vielen ze elkaar toch in de armen.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws