© atv

Zoon des huizes schiet partner van moeder dood in Essen

Essen -

Het Antwerpse parket is een moordonderzoek gestart na een schietincident dat zaterdagavond plaatsvond in een Essense woonwijk. Een twintiger schoot de partner van zijn moeder neer. De zestiger bezweek later in het ziekenhuis.

Het schietincident zou rond 22.30u hebben plaatsgevonden in een woning in de Rodenbachlaan, vlak bij de Nederlandse grens. Volgens het parket schoot de 20-jarige zoon des huizes, de oudste van drie broers, meermaals op de partner van zijn moeder, de 60-jarige Adel M. De man werd nog naar het Universitair Ziekenhuis in Edegem gebracht, maar bezweek daar zondagochtend aan zijn verwondingen.

De schutter werd opgepakt. “De verdachte bekent de schoten te hebben gelost, maar de aanleiding voor het schietincident wordt nog onderzocht. Daarover bestaat nog geen duidelijkheid”, zegt woordvoerster Stéphanie Chomé van het Antwerpse parket. De man werd in de loop van de namiddag aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van moord.

Restaurant

De bewoners van de Rodenbachlaan, een woonwijk met vooral sociale woningen, hebben niets gemerkt van de schietpartij tot de politie massaal ter plaatse kwam. Het slachtoffer baatte van 2005 tot 2011 een shoarmarestaurant uit in de Stationsstraat in Essen en wordt door zijn buren omschreven als een vriendelijke man die altijd goeiedag zei. Hij stond niet ingeschreven op het adres waar de schietpartij plaatsvond, maar kwam er volgens buren wel bijna dagelijks langs.

De familie van het slachtoffer wenste niet in te gaan op de feiten. De jongere broers van de schutter werden opgevangen bij familie. Het huis in de Rodenbachlaan werd verzegeld door de politie. Het onderzoek is in handen van de lokale recherche van de politiezone Grens.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio