© ATV

REACTIES. Matchwinnaar Refaelov: “Altijd emotioneel om tegen Club Brugge te spelen”

Lior Refaelov is duidelijk de man van de bekerfinales. Hij is de eerste speler ooit die in drie verschillende finales kon scoren, waarvan zelfs twee keer het winnende doelpunt. Eerst voor Club Brugge, nu ertegen voor de Great Old.

LEES OOK. Coach Leko: “Uitspraken dat we kansloos waren hebben ons geprikkeld” - Clement: “Ik herkende mijn spelers niet”

LEES OOK. Paul Gheysens: “Het mooiste geschenk dat we aan de stad Antwerpen konden geven”

“Het is altijd emotioneel om tegen Club Brugge te spelen, zeker als het een wedstrijd van dit niveau is”, zei de Israëliër voor de camera’s van Sporza. “We hebben ons zo lang voorbereid op deze wedstrijd. Het waren geen makkelijke omstandigheden, ook omdat er spelers vertrokken zijn. Dit is voor iedereen, voor alle spelers: iedereen heeft ervoor gestreden vandaag. Ik ben superblij.”

“Ik denk dat ons plannetje goed werkte in de eerste helft. In de tweede helft, toen we op voorsprong stonden, hebben we wat anti-voetbal gespeeld om de tijd te laten wegtikken. Uiteindelijk gaan we niet analyseren welk team beter was, enkel de zege telt!” 

 

 ©  Photo News

Faris Haroun: “Spelers van Club Brugge waren tijdens de match heel hautain”

De Antwerp-spelers waren na afloop van de met 1-0 gewonnen bekerfinale tegen Club Brugge begrijpelijk euforisch, maar er moest sommige jongens ook nog iets van de lever. Kapitein Faris Haroun had zich tijdens de wedstrijd bijvoorbeeld enorm gestoord aan de Brugse spelers. “Ze hebben me een hele wedstrijd lang uitgescholden”, zei hij zonder omwegen.

“We klopten achtereenvolgens Genk, Standard, Kortrijk en Club Brugge”, begon Haroun. “Niemand verdient deze zege meer dan ons. De spelers van Club Brugge waren in hun hoofd vooraf al de winnaars. Ze hebben me tijdens de match voortdurend uitgescholden. Ze waren zeer hautain. Maar wij wisten beter. De mentaliteit van dit Antwerp is enorm. Na de wedstrijd was de ontlading dan ook heel groot.”

 

 ©  Photo News

Ritchie De Laet: “Mooiste moment uit mijn carrière”

Ook voor rasechte Antwerpenaar Ritchie De Laet was het een heel speciale avond. “Dit is het mooiste moment uit mijn carrière”, zei hij. “Dit is de club van mijn hart. Onze fans hebben 25 jaar moeten afzien. Dan is dit heel special. We waren vandaag klaar om onze kop ervoor te leggen. Volgens de media hadden wij geen kans. Dat heeft ons alleen maar meer vuur gegeven voor de wedstrijd. Je zag dat vooral voor rust. Het had makkelijk 2-0 of 3-0 kunnen zijn. Na de pauze hebben we verdedigd. Dat doen we graag. Dat kunnen we en dat steken we niet onder stoelen of banken.”

svar, belga

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws