Café Doortje in de Stationsstraat. ©  Joren De Weerdt

Twee agentes raken gewond bij schermutseling in café, zaak moet twee weken dicht

Burgemeester Walter Horemans (CD&V) van Berlaar heeft zaterdag café Doortje in de Stationsstraat voor minstens twee weken gesloten. De uitbater van de zaak lapte de coronamaatregelen meermaals aan zijn laars. Na een schermutseling vrijdagavond raakten twee agentes gewond en was de maat vol.

Toen een politiepatrouille vrijdagavond omstreeks 23.15u voorbij café Doortje in de Stationsstraat in Berlaar reed, zaten er nog drie mensen op het terras. “Toen de twee politieagentes aan de uitbater en de klanten duidelijk maakten dat de zaak al gesloten moest zijn, kwam het tot een schermutseling”, vertelt burgemeester Walter Horemans (CD&V). “Een van de klanten, die duidelijk beschonken was, verwondde daarbij de agentes. Zij zijn beide vier dagen arbeidsongeschikt.”

Nacht in cel

De balorige klant, die gekend is bij de politie, werd opgepakt en bracht de nacht door in de cel. Zaterdag werd ook de uitbater van de zaak gehoord door de burgemeester. “Hij heeft de kans gekregen om zijn kant van het verhaal te vertellen, maar het was niet de eerste keer dat er problemen waren bij café Doortje”, weet Horemans. “Er kwamen al verschillende klachten en hij kreeg al eens een waarschuwing. Daarom heb ik beslist om de zaak voor minstens twee weken te sluiten. Volgens de uitbater was de schermutseling niet zijn schuld en is hij slachtoffer van het gedrag van zijn klanten, maar hij heeft ook een bepaalde verantwoordelijkheid over zijn cliënteel. Omdat het niet zijn eerste overtreding was, is streng optreden nodig.”

Volgens Horemans mogen de andere zaken in Berlaar niet de dupe worden van een uitbater die zich niet aan de regels houdt. “De politie doet heel veel controle op de horeca in onze gemeente. Sommige zaken worden tot wel drie keer per week gecontroleerd. Alle zaken houden zich aan de maatregelen, maar café Doortje was het enige café waar er meerdere keren problemen waren”, vertelt de burgemeester. “Ondanks de strenge maatregelen die de provinciegouverneur oplegde voor de horeca, mag er nog steeds veel. Het is dan ook niet de bedoeling dat daar creatief wordt mee omgesprongen, of dat de regels zelfs flagrant met de voeten worden getreden.”

svds

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio