Na 40 jaar kledingzaak Myriam zou er kortelings een© Jean Eykmans

Brand in Belgisch-Egyptisch restaurant enkele weken voor opening: vuur door asresten in plastic zak

Laakdal -

In het handelspand van de voormalige kledingzaak Myriam in Veerledorp (Veerle) veroorzaakten asresten van een barbecuevuur in een plastic zak vrijdagavond voor een korte maar hevige brand. Het gezin Girgis plande in het pand binnen enkele weken de opening van een Belgisch-Egyptisch restaurant. Wanneer de opening na de brand voorzien wordt is niet geweten. Het pand was niet bewoond.

Jean Eykmans

Kledingzaak Myriam sloot dit voorjaar na 40 jaar de deuren. Het pand werd verhuurd aan Adel Girgis die er met zijn gezin druk in de weer was om er het Belgisch-Egytisch restaurant “Mark” te openen. De nog smeulende asresten in de zak op het terras op de bovenverdieping ontvlamden en dat zorgde voor een korte maar hevige brand. De Geelse post van brandweer zone Kempen was snel ter plaatse en had de brand vlug onder controle.

Het tuinmeubilair was op een minimum van tijd opgebrand. De vlammen raakten de ramen en het gebouw aan de buitenkant maar drong niet naar binnen. Ook een wasmachine ging in de vlammen op. De benedenverdieping liep vooral veel rookschade op.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio