Themabeeld. ©  jhs

DISCUSSIE. Ben jij het eens met de mensen die juridische stappen nemen tegen de Antwerpse maatregelen?

Zowel in Dessel als in Antwerpen hebben mensen zich verenigd om juridische stappen te nemen tegen de verstrengde coronamaatregelen die gouverneur Cathy Berx heeft opgelegd.

D&W, de grootste oppositiepartij in de gemeenteraad van Dessel, trekt naar de Raad van State om de vernietiging te vragen van de coronamaatregelen. De lokale partij vindt dat er eerst ‘zeer lokale’ maatregelen hadden moeten zijn in de stad Antwerpen en naburige gemeenten en dat de Kempense gemeenten nu onterecht dezelfde verregaande maatregelen moeten ondergaan.

In Antwerpen hebben tien mensen advocaten onder de arm genomen om de avondklok te laten afschaffen. Volgens hen gaat het om “gijzeling en machtsoverschrijding”. Volgens hen gaat de gouverneur haar boekje te buiten en heeft ze het recht niet om mensen te verplichten om thuis te blijven. “Als wij dat zouden doen en dreigen met boetes of arrestaties zouden we al lang opgepakt zijn voor gijzeling”, klinkt het.

LEES OOK: Tien Antwerpenaren ondernemen juridische stappen tegen avondklok: “Gijzeling en machtsoverschrijding van gouverneur”

LEES OOK: Desselse oppositiepartij naar Raad van State tegen Antwerpse coronamaatregelen

Ben jij het eens met de mensen die juridische stappen zetten tegen de Antwerpse coronamaatregelen? Vind jij de avondklok “een gijzeling en machtsoverschrijding”? En hadden meer lokale maatregelen genomen moeten worden?

Discussieer mee in onderstaand formulier. Enkele reacties worden maandag in de krant gebundeld.

MEER OVER Discussie