©  Photo News

Waasland-Beveren en voorzitter Huyck blijven in 1A: “Dit was een helse periode”

De aanhouder wint. Waasland-Beveren speelt volgend seizoen opnieuw in 1A. Tot opluchting van voorzitter Dirk Huyck. Het nieuws werd door spelers, technische staf en medewerkers uiteraard op luid gejuich onthaald.

“Ik ben uiteraard heel blij met deze beslissing”, vertelt Huyck na tweeënhalve maand onduidelijkheid. “Ik ben blij dat de collega-clubs ook hebben ingezien dat het oneerlijk zou zijn mochten wij al enige ploeg worden gestraft tijdens een crisisperiode.”

“Het is alleen jammer dat er vele rechtszaken aan vooraf gingen, dat heeft als mens een tol geëist. De piste van 16 profclubs in 1A werd vandaag heel snel verlaten. Dat was heel belangrijk. Bovendien is er een goede consensus gevonden over het aantal seizoenen. Er is gekozen voor de gulden middenweg.”

“Als club zijn we natuurlijk blij dat we eindelijk ons gelijk gehaald hebben. Maar we zijn ook dankbaar voor de collega’s die ons blijven steunen zijn. Van in het begin leefde het gevoel dat we moesten blijven vechten voor onze rechten. Iets wat we ook gedaan hebben. Dat zijn we verplicht aan iedereen die de club een warm hard toedraagt.”

“Onze eerste zorg is nu met z’n allen deze gezondheidscrisis zo goed als mogelijk door te komen. Dat is het belangrijkste. Maar sportief ligt er ook veel werk op tafel om een competitieve kern samen te stellen voor 1A. Hopelijk kunnen we de komende dagen een aantal dossiers definitief afronden.”

“We willen er samen met onze supporters een beter jaar van maken. Want dit was een helse periode voor de club. We gaan nu gemotiveerder dan ooit aan de slag en laten zien dat we ook thuishoren op het hoogste niveau. Tot slot een speciaal woordje van dank ook aan de advocaten die fantastisch werk hebben geleverd.”

Trainer Nicky Hayen reageert opgelucht… “maar staan voor een serieuze uitdaging”

Opluchting op de Freethiel. Waasland-Beveren speelt volgend seizoen opnieuw in 1A. Trainer Nicky Hayen (39) reageert opgetogen. “Het gezond verstand zegeviert”, aldus de T1, die een week (!) voor de competitiestart nu eindelijk duidelijkheid heeft. “Op dit moment zijn we nog niet klaar, maar we willen tonen dat we onze plaats in 1A hebben.”

Feest op de Freethiel. Na een emotionele rollercoaster van tweeënhalve maand heeft Waasland-Beveren zijn slag thuisgehaald. De club speelt volgend seizoen opnieuw in 1A, tot opluchting van trainer Nicky Hayen. “Het gezond verstand zegeviert”, vertelt de T1 van de Waaslanders. “Ik wil helemaal geen standpunt innemen in deze juridische discussie, maar dit was de best mogelijke oplossing. De club had vorig seizoen nu eenmaal nog een kans om zich te redden. Natuurlijk ben ik blij. Als sportmens wil je gewoon het hoogst haalbare. In onze Whatsapp-groep regende het meteen positieve reacties. Maar eerlijk: als technische staf hebben wij nooit een verschil gemaakt tussen 1A of 1B. De werking is even professioneel. Al was die onduidelijkheid natuurlijk vervelend. Zo weten we bijvoorbeeld nog niet eens tegen wie we volgende week de competitie openen. Ik zeg het: het is een hele opluchting, maar ook een serieuze uitdaging.”

En of. De club werd net als vorig seizoen gegijzeld door de onduidelijkheid, waardoor er kostbare tijd verloren ging. En volgende week staat de start van het nieuwe seizoen al voor de deur. “Op dit moment zijn we nog niet klaar voor de competitiestart”, vervolgt Hayen goudeerlijk. “We hebben nog een beetje tijd nodig. Daarin moeten we realistisch zijn. De voorbije weken zwierven we tussen 1A en 1B. We hebben dus wat vertraging opgelopen. We hebben enkele transferdossiers klaarstaan, maar intussen hebben sommige spelers ook al elders getekend. In 1A liggen de kaarten opnieuw anders. Het is nog koffiedik kijken wanneer we bepaalde dossiers kunnen afronden. Maar we willen ons niet verstoppen achter excuses. OH Leuven en Beerschot zitten in dezelfde situatie. Wij willen nu gewoon tonen dat we onze plaats in 1A hebben. Al moeten er wel nog versterkingen komen.” De club zoekt vooral nog een defensieve middenvelder en versterking in de aanval.

whb

Meer voetbalnieuws