©  GOYVAERTS/GMAX Agency

Lierse K. viert promotie naar 1B: “Fantastisch om terug bij de grote jongens te horen”

De champagne werd vrijdagavond ontkurkt op het Lisp. Twee jaar na het faillissement van Lierse SK heeft de Pallieterstad opnieuw een volwaardige profclub. Een half mirakel, want Lierse K. wist zich vorig seizoen pas op de slotdag te redden in de eerste amateurklasse.

LEES OOK. Met 18 clubs en mini-play-offs: alles wat u moet weten over het nieuwe competitieformat

Toen Luc Van Thillo een paar maanden geleden voor het BAS alsnog een proflicentie verzilverde, fronste menigeen de wenkbrauwen. Wat had dat clubje dat pas dertiende was geëindigd te zoeken in het profvoetbal? De vraag die toen waardeloos leek, krijgt de komende maanden wel degelijk een antwoord. Een 1A met 18 clubs smokkelde tegelijk Lierse K. in 1B binnen.

“En daar zijn we enorm blij om”, weet Luc Van Thillo. “Dit is een scenario waar we achter de coulissen al een tijdje rekening mee hielden. Akkoord, we duiken 1B uiteindelijk niet via sportieve weg binnen, maar twee jaar geleden was Lierse SK evenmin een sportieve degradant. Zo hadden we misschien toch recht op een soort bonus. We behoren terug bij de grote jongens en dat maakt me blij. Voor de club, haar geweldige fans en trouwe sponsors. Maar we zullen tegelijk ook nederig blijven.”

De sprong naar het échte profvoetbal zal Luc Van Thillo bovendien niet van zijn visie doen afwijken. Lierse K. blijft gefocust op de jeugd en blijft Belgisch getint. “Daar wijk ik niet van af”, benadrukt Van Thillo. “Wat niet wil zeggen dat we hier of daar nog versterking moeten halen. Maar het recente verleden heeft me geleerd dat het in 1B net makkelijker zal worden om Belgische jongens aan te trekken. We zullen snel moeten handelen, want op 21 augustus gaat de competitie van start en we hebben nog geen oefenwedstrijd in de benen.”

Wat betekent de onverwachte klim op financieel vlak voor Lierse K.? “Er zijn natuurlijk de TV-gelden, maar nog belangrijker is dat we aan onze sponsors een product kunnen afleveren dat wekelijks op televisie komt en in de media aan interesse zal winnen. Kortom, we behoren opnieuw tot het échte profvoetbal en dat is altijd onze ambitie geweest.”

Kurt Guldentops

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Meer sportnieuws

MEER OVER Lierse K.