Het kinderdagverblijf is sinds woensdag gesloten. ©  Leo De Nijn

Kinderdagverblijf gesloten na coronabesmettingen bij personeel

Mechelen -

Het kinderdagverblijf van Zorgbedrijf Rivierenland in de Zwaluwstraat in Mechelen is tijdelijk gesloten. Een van de medewerksters raakte besmet met het coronavirus. Ook zeker twee andere personeelsleden testten intussen positief. Door het collectief verlof blijft de impact op de werking van het kinderdagverblijf beperkt.

Een van de medewerksters van het kinderdagverblijf in de Zwaluwstraat werd dinsdag positief getest op het coronavirus. “Wij zijn dinsdagavond op de hoogte gebracht van de besmetting en hebben meteen de nodige maatregelen genomen”, zegt Peter Macken, algemeen directeur van Zorgbedrijf Rivierenland. “De ouders werden op de hoogte gebracht en het kinderdagverblijf is sinds woensdag gesloten. Zo wilden we een verdere verspreiding zo snel mogelijk in de kiem smoren.”

Risicocontacten

Alle andere medewerkers van de kinderopvang werden woensdag getest. “We hebben nog niet alle resultaten gekregen, maar zeker twee medewerkers raakten ook besmet en moeten in quarantaine”, aldus Macken. “Er is dus een overdracht van het virus gebeurd binnen het kinderdagverblijf. Omdat er ook risicocontacten zijn geweest met de kindjes, vragen we de ouders om zeker waakzaam te zijn, ook al heeft het virus doorgaans minder impact op kinderen. We volgen daarbij de richtlijnen van Kind en Gezin en raden de ouders aan om voorzichtig te zijn en eventueel tijdelijk in thuisisolatie te gaan.”

Ondanks de sluiting heeft de coronabesmetting een relatief kleine impact op het kinderdagverblijf. “Het collectief verlof staat gepland tijdens de eerste twee weken van augustus”, klinkt het. “De besmetting heeft dus enkel gevolgen gehad voor afgelopen woensdag, donderdag en vrijdag. We verwachten dat de kinderopvang na het verlof gewoon opnieuw kan openen. We zijn dan ruim twee en een halve week na het vaststellen van de besmetting en gaan ervan uit dat ook niet alle medewerkers positief zullen testen.”

In het kinderdagverblijf in de Zwaluwstraat kunnen maximaal zo’n zeventig kinderen opgevangen worden. Het maakt deel uit van Zorgbedrijf Rivierenland, dat zes Mechelse kinderdagverblijven overkoepelt.