Gouverneur Cathy Berx.  ©  BELGA

Antwerps provinciebestuur wijst naar hogere overheden voor extra steunmaatregelen

De deputatie van de provincie Antwerpen wil in gesprek gaan met de federale en Vlaamse overheden om hen te verzoeken “hun verantwoordelijkheid op te nemen” en extra steunmaatregelen uit te werken voor getroffen personen en bedrijven in de provincie Antwerpen, nu daar strengere coronamaatregelen gelden. Het provinciebestuur wijst erop dat die maatregelen werden genomen vanuit de federale bevoegdheden van gouverneur Cathy Berx en dat zij zelf geen rol spelen in het noodplanningsverhaal.

Bron: BELGA

De Antwerpse deputatie zegt “bezorgd” te zijn over de sociaal-economische gevolgen die de extra coronamaatregelen in de provincie veroorzaken en heeft daarom een brief klaar aan zowel de federale als de Vlaamse regering. In die haast identieke brieven vraagt het provinciebestuur “op zeer korte termijn” een onderhoud om mogelijke specifieke Antwerpse steunmaatregelen te bespreken.

In de provincie Antwerpen geldt sinds woensdag onder meer een avondklok en een algemene mondmaskerplicht op het openbaar domein. In de horeca, die om 23 uur moeten sluiten, mogen er maar vier personen aan een tafel zitten tenzij het om personen van hetzelfde gezin gaat. Individuele contactsport is verboden, ploegsporten eveneens als er meer dan tien volwassenen deelnemen.

In een kleinere regio waaronder de stad Antwerpen zijn ook alle evenementen en kermissen afgelast en moeten fitnesscentra de deuren gesloten houden. De maatregelen kwamen er omdat het aantal nieuwe besmettingen in de provincie Antwerpen veel hoger ligt en sneller stijgt dan in de rest van het land. blg

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio