Archiefbeeld. ©  Jan Van der Perre

Dit najaar hinder door onderhoudswerken op A12 tussen Willebroek en Aartselaar

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant dit najaar onderhoudswerken op de A12 tussen Willebroek en Aartselaar. Op acht belangrijke knooppunten en invalswegen zal de wegverharding vernieuwd worden. De werken zullen vooral ‘s nachts en in het weekend plaatsvinden om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Precieze data voor de werken zijn nog niet geweten, maar ze starten in ieder geval aan het kruispunt Veurtstraat/Breendonksesteenweg in Puurs om zo verder op te schuiven naar de op- en afrittencomplexen in Willebroek en over de spoorwegbrug tot in Aartselaar, waar de kruispunten van de A12 met de Kontichsesteenweg en van de parallelle Boomsesteenweg met Cleydaellaan, Helststraat, Vluchtenburgstraat en Bist worden aangepakt.

Volgens AWV zal er alleen aan het op- en afrittencomplex 7 Breendonk/Willebroek-Centrum ook op weekdagen (overdag) worden gewerkt en dat vijf dagen lang. Er wordt ook nooit in beide rijrichtingen tegelijkertijd gewerkt, zodat er altijd verkeer mogelijk is op de A12, zij het soms over een beperkt aantal rijstroken. Als er kruispunten afgesloten worden, zal er steeds een lokale omleiding worden voorzien via de eerstvolgende op- of afrit.

Alle praktische info over de werken staat op deze website van Wegen en Verkeer. Daar zullen ook de exacte data van elke fase bekendgemaakt worden. blg

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio