© ATV

Vrouw op elektrische step gegrepen door vrachtwagen: slachtoffer overlijdt ter plaatse

Wilrijk -

Op de Boomsesteenweg zijn vrijdag op korte tijd twee dodelijke ongevallen gebeurd. In Aartselaar werd rond 6 uur een 25-jarige bromfietser aangereden door een wagen, een uur later belandde in Wilrijk een 45-jarige vrouw onder een vrachtwagen. Beide slachtoffers lieten daarbij het leven.

Het ongeval in Wilrijk gebeurde iets na 7 uur. “Een 45-jarige dame reed op een elektrische step en werd gegrepen door een vrachtwagen. Volgens de eerste vaststellingen kwam die uit de Berkenrijslaan en sloeg die af in de richting van de A12”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

Waarschijnlijk heeft de vrachtwagenchauffeur de vrouw op de step niet gezien. De vrouw belandde op de Boomsesteenweg onder de vrachtwagen en werd meegesleurd tot enkele omstaanders de chauffeur hebben laten stoppen. “Voor de vrouw kwam alle hulp helaas te laat”, aldus Bruyns. “De chauffeur werd in shock naar het ziekenhuis gebracht.”

Lees verder onder de foto’s

Dodelijk ongeval Wilrijk © BFM

Dodelijk ongeval Wilrijk. © BFM 

Eerder op vrijdag gebeurde ook al een dodelijk ongeval op de Boomsesteenweg in Aartselaar. “Rond 6 uur reed een bromfietser op de Boomsesteenweg in de richting van Antwerpen. Op het kruispunt met de Pierstraat kwam het tot een botsing met een personenwagen”, zegt Robert Verschueren van politiezone Hekla. “De bromfietser werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed daar aan zijn verwondingen.”

Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de exacte omstandigheden van het ongeval in kaart te brengen. Daarvoor was de Boomsesteenweg een tijdlang versperd ter hoogte van het kruispunt met de Pierstraat. Het ongeval gebeurde aan een kruispunt met verkeerslichten die goed functioneerden.

 © BFM

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio