© rr

4-jarig jongetje stabiel na aanrijding in Kapellen

Kapellen -

Het 4-jarig jongetje dat donderdag onder een auto belandde in de Koning Albertlei in Kapellen, verkeert in stabiele toestand. Het kindje liep plots van tussen twee geparkeerde wagens de straat op. De bestuurder van een personenwagen kon een ongeval niet meer voorkomen.

Het jongetje werd zwaargewond en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd zijn toestand stabiel. “Verdere onderzoeken en scans lieten zien dat er geen inwendige bloedingen en letsels waren”, vertelt zijn mama vrijdag. “Hij had wel een grote hoofdwonde, maar dat is intussen gehecht. Natuurlijk heeft hij ook een grote hersenschudding.”

De Koning Albertlei is een straat met eenrichtingsverkeer die naar Kalmthout voert. De buurtbewoners reageren verbaasd. “We hebben niets gezien. Het is hier eigenlijk niet gevaarlijk. Er loopt een fietsostrade en dat heeft tot gevolg dat je als voetganger wel goed moet uitkijken voor fietsers. Ze kunnen van twee kanten komen en de speed pedelecs houden er soms een stevig tempo op na. Ook de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur wordt niet altijd nageleefd. Maar we weten niet of het ongeluk hier iets mee te maken heeft”, klinkt het in de straat.

 

 © rrMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio