©  Photo News

Donald Trump wil presidentsverkiezingen uitstellen

De Amerikaanse president Donald Trump vraagt op twitter om de presidentsverkiezingen van november uit te stellen. Dat uit vrees voor fraude.

“De verkiezingen van 2020 zullen de meest inaccurate en frauduleuze in de geschiedenis zijn. Het zal een grote vernedering zijn voor de Verenigde Staten. Stel de verkiezingen uit tot iedereen op de juiste manier en veilig kan stemmen.” Met die woorden maakt president Trump donderdag op twitter duidelijk dat hij de presidentsverkiezingen van november liever op de lange baan schuift.

Hij heeft namelijk schrik dat er te veel gefraudeerd kan worden met het systeem waarbij er via de post kan gestemd worden. Zo kunnen de Amerikanen toch hun stem uitbrengen in tijden van corona.

Maar volgens CNN heeft Trump helemaal de macht niet om die verkiezingen uit te stellen. Die beslissing moet door het Congress genomen worden.

Het is ook niet de eerste keer dat Trump zich uitgesproken heeft tegen dat ‘stemmen via de post’. Een tijd geleden daagden de Republikeinen de staat Californië al voor de rechter omdat er daar werd aangedrongen op dat stemmen via de post. Volgens Trump was dat een manier om de verkiezingen “te manipuleren.”

Nu in het nieuws