Themabeeld ©  jhs

Nederlandse chauffeurs mogen in Antwerpse haven alleen uitstappen als het écht nodig is

Vrachtwagenchauffeurs die van Nederland naar de Antwerpse haven of omgekeerd rijden, moeten in Nederland niet in quarantaine gaan. Dat heeft de Taskforce Haven van Antwerpen woensdagavond meegedeeld. Hetzelfde geldt voor de bemanning van schepen.

De provincie Antwerpen is door Nederland op ‘code oranje’ gezet. Dat wil zeggen dat Nederlanders die Antwerpen bezoeken van de Nederlandse overheid het advies krijgen om bij hun terugkeer in Nederland veertien dagen in quarantaine te gaan. Maar volgens de Nederlandse overheid geldt dat niet voor mensen die zich voor de haven naar Antwerpen moeten verplaatsen. Vrachtwagenbestuurders krijgen wel het verzoek om hun voertuig niet vaker dan strikt noodzakelijk te verlaten. Schippers en de bemanning van schepen moeten in Antwerpen aan boord blijven.

De haven meldt ook dat havenmedewerkers in Antwerpen niet onderhevig zijn aan de avondklok, omdat de haven een essentiële sector is. Een attest van de werkgever volstaat bij controles. De attesten die tijdens de eerste uitbraak van corona zijn gemaakt, blijven geldig. Er wordt nog onderzocht of de verplichting om een mondmasker te dragen ook van toepassing is binnen het havengebied.  

cwil, cm

Nu in het nieuws