©  Photo News

Ploegmanager Wout van Aert is niet te spreken over “belachelijke beslissing” organisatie Milaan-Sanremo (en krijgt steun van Patrick Lefevere)

De organisatoren van Milaan-Sanremo hebben afgedaan bij Richard Plugge. De ploegmanager van Wout van Aert bij Jumbo-Visma haalde op Twitter hard uit naar de beslissing van de Italianen om twee extra teams een wildcard te geven voor ‘La Primavera’.

LEES OOK: Wout van Aert klaar om meteen te knallen in de Strade Bianche: “Op trainingskamp hebben we de puntjes op de i gezet”

De organisatoren van de Italiaanse klassieker (8 augustus) kregen van de Internationale Wielerunie UCI de toestemming om het maximum aantal renners per ploeg te verminderen. Dat liet hen toe om twee extra procontinentale ploegen uit te nodigen, zonder het aantal renners in het peloton te vermeerderen. Volgens La Gazzetta dello Sport zoud het gaan om Bardiani en Androni-Sidermec, waardoor er 162 renners verdeeld over 27 ploegen aan de start zullen staan.

De beslissing ligt in lijn met de bepalingen die de UCI in juni aannam om de ploegen uit de tweede divisie te ondersteunen, maar schoot in het verkeerde keelgat bij Plugge. “Onverantwoordelijke en vanuit sportief oogpunt belachelijke beslissing”, aldus de Nederlander. “Dat dit verzoek wordt gehonoreerd is voor ons onbegrijpelijke governance op minder dan 14 dagen voor de start.”

De boodschap van Plugge werd bovendien geretweet door Patrick Lefevere en Cofidis-manager Cédric Vasseur. Eerder op de dag kondigde de organisatie van Milaan Sanremo aan dat een deel van het parcours gewijzigd wordt, nadat dertien burgemeesters protest hadden aangetekend tegen de passage van de koers in de provincie Savona.

Meer sportnieuws