©  Photo News

Antwerpse voetbalclubs op zoek naar terreinen in Limburgse Ham

Voetbalclubs uit Antwerpen proberen terreinen in de Limburgse gemeente Ham vast te krijgen om er te trainen en te spelen, zo laat burgemeester Marc Heselmans (CD&V) aan Belga weten. De burgemeester laat het gebruik van de terreinen niet toe. In Ham speelt derdeprovincialer KFC Ham United.

LEES OOK. Waren dit dan laatste trainingen op Antwerpse bodem voor profclubs uit de provincie?

De club van Ham - derdeprovincialer KFC Ham United - heeft de burgemeester woensdagmorgen gecontacteerd. “We zien dat voetbalploegen uit het Antwerpse proberen om hier terreinen vast te krijgen om te trainen en te spelen. Die vraag zal ook wel bij andere gemeenten komen”, zegt Heselmans. “Ik heb als burgemeester gezegd dat dat niet kan. Het is niet de bedoeling om creatief met de regels om te springen zodat ze hier kunnen komen spelen. Dat gaan we niet toelaten.”

Voetbal Vlaanderen besliste dinsdag dat alle wedstrijden in de lagere reeksen van het veldvoetbal, minivoetbal en futsal niet mogen doorgaan, minstens tot en met 25 augustus. Ook de situatie in Antwerpen speelde een rol bij de beslissing, omdat gevreesd werd dat Antwerpse ploegen de provinciegrenzen zouden oversteken om daar wedstrijden te spelen. 

Uit een rondvraag van uw krant blijkt dat alle teams zich vooralsnog aan de verstrengde maatregelen houden, maar dat de verleiding om de provinciegrenzen over te steken wel heel groot is. “Bij Netezonen denken we er ­inderdaad over na om eventueel vanaf volgende week ergens in Limburg te gaan trainen”, zegt Tom Van De Poel, de coach van de club uit Laakdal. “Wellicht gaan we weldra op zoek naar een geschikte locatie.”

“Wij gaan het níét doen, maar ik woon zelf in Limburg en zou dus perfect mijn contacten kunnen aanspreken om iets te regelen”, verklapt Jelle Verheyen, de coach van ­Excelsior Vorst.

Bij Dessel Sport en VC Moldavo zitten ze erg verveeld met de ­situatie. Ze komen uit in de lagere nationale reeksen en vallen niet onder de regels van Voetbal Vlaanderen. “We kregen de ­melding dat onze nationale ­dames nog wel wedstrijden mogen spelen, maar niet op Antwerps grondgebied”, zegt Steven Bijnens van Moldavo. “We mogen dus matchen spelen, maar niet trainen. Vervelend.”

“De verwarring is heel groot”, voegt Benny Lunenburg van ­Dessel Sport er aan toe. “Mocht men beslissen om de competitie toch over twee weken te laten starten, dan zullen wij daar uiteraard niet mee akkoord gaan. Ik reken op solidariteit van de andere clubs.”

blg, af, rwi, ev