De feiten speelden zich af in de Zwijvegemstraat. © Dirk Vertommen

Vrouw die buurvrouw probeert aan te rijden wordt geïnterneerd

Muizen -

Een 51-jarige vrouw uit de Zwijvegemstraat in Muizen (Mechelen) is door de correctionele rechtbank geïnterneerd. De vrouw stond terecht omdat ze een buurvrouw had proberen aan te rijden. Het slachtoffer kon net op tijd wegspringen en bleef ongedeerd.

Op 25 april van dit jaar liet een bewoonster van de Zwijvegemstraat haar hondje uit. Net op dat ogenblik passeerde een van haar buren. De bestuurster riep vanuit de wagen iets toe naar de vrouw. Ze zette haar wagen onmiddellijk nadien in achteruit en reed met gierende banden in de richting van het slachtoffer. De vrouw kon net op tijd wegspringen en kwam met de schrik vrij.

Volgens het Openbaar Ministerie was de beklaagde al langer boos op haar buurvrouw. “Dat kwam omdat haar kinderen ooit geplaatst waren en het huidige slachtoffer bij de jeugdbescherming werkte”, klonk het.

Alcoholmisbruik

Toen de politie de 51-jarige vrouw wou oppakken, dronk ze voor de ogen van de inspecteurs nog enkele slokken porto uit een fles. Volgens de aanklager lagen het alcoholmisbruik, maar ook een geestesstoornis, aan de oorzaak van de feiten. Bovendien zou er hoog recidivegevaar zijn.

Advocaat Bart Vanmarcke vroeg om zijn cliënte niet te interneren, maar om haar een voorwaardelijke straf op te leggen, waarbij ze in een ontwenningskliniek zou kunnen opgenomen worden. Daar gingen de drie rechters van de correctionele rechtbank evenwel niet op in en volgden het standpunt van het Openbaar Ministerie. De Muizense vrouw werd geïnterneerd. (tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio