Afgelopen zaterdag speelde Nantes met onder meer Renaud Emond nog tegen Anderlecht ©  Photo News

Oefenduel Charleroi afgelast na positieve testen bij Nantes, ook matchen van KV Mechelen en Cercle Brugge gaan niet door

De vriendschappelijke wedstrijd van Charleroi tegen en FC Nantes is afgelast, omdat bij de Franse eersteklasser meerdere spelers positief hebben getest op het nieuwe coronavirus. De nieuwe coronaregels in België hebben ook meteen gevolgen voor het voetbal: zo gaan oefenduels van KV Mechelen en Cercle Brugge niet door.

Oefenduel tussen Charleroi en Nantes is afgelast na positieve testen bij Fransen

De vriendschappelijke wedstrijd van zaterdag (1 augustus, 16u30) tussen Charleroi en FC Nantes is afgelast, zo bevestigen de Karolo’s woensdag.

De match gaat niet door omdat bij de Franse eersteklasser, de werkgever van Anthony Limbombe en Renaud Emond, meerdere spelers positief hebben getest op het nieuwe coronavirus. “FC Nantes heeft om gezondheidsredenen niet langer de toestemming om te reizen”, stelt Charleroi. De Zebra’s zeggen een oplossing te zoeken om het wegvallen van de match op te vangen.

Afgelopen zaterdag speelde Nantes 0-0 gelijk tegen Anderlecht. De match ging toen wel door hoewel drie leden van de Franse ploeg (een speler, een staflid en een medewerker) positief hadden getest.

Cercle niet tegen Knokke

De vriendschappelijke wedstrijd van Cercle Brugge op het veld van amateurclub Royal Knokke FC van woensdagavond is afgelast. Dat laat de Vereniging weten. Cercle verwijst naar de beslissing van Voetbal Vlaanderen om alle officiële en vriendschappelijke wedstrijden in het amateurvoetbal tot 25 augustus af te gelasten vanwege de coronacrisis.

“In navolging van de beslissing van Voetbal Vlaanderen dat alle regionale oefenwedstrijden tussen 29 juli en 25 augustus 2020 niet mogen plaatsvinden, wordt Knokke-Cercle Brugge van vanavond niet gespeeld”, aldus Cercle.

KV Mechelen niet tegen Jong Utrecht

KV Mechelen zou deze namiddag Jong Utrecht partij geven, maar de Nederlandse tweedeklasser stuurde zijn kat. De Utrechters kregen een negatief reisadvies om naar de provincie Antwerpen af te reizen, hoewel de partij in het Vlaams-Brabantse Kampenhout zou doorgaan.

Toch besloot Utrecht vanmorgen niet naar België af te zakken, waardoor KV Mechelen zijn planning moest herzien. In de voormiddag trainde een kleine groep spelers die hoe dan ook niet in actie zou komen. Om 12 uur werkte ook de rest van de spelersgroep een oefensessie af.

Mechelen dacht er even aan om met Cercle Brugge te sparren, dat eveneens zijn oefenduel tegen amateurclub Knokken zag geannuleerd worden. Om halsoverkop een oefenduel te organiseren bleek het uiteindelijk te kort dag. De partij van zaterdag in en tegen Metz, de laatste test richting de competitiestart, gaat voorlopig wel nog door.

MEER OVER Cercle Brugge

Meer voetbalnieuws