Cathy Berx in open brief: “Laat ons creatief zijn in het verslaan van het virus, niet in het omzeilen van maatregelen”

Beste Antwerpenaar, sta me toe om me via deze weg tot u te richten. De provincie Antwerpen staat voor een ongekende uitdaging door de nieuwe golf van coronabesmettingen.

Ik vraag iedereen om creatief te zijn in het verslaan van het virus, niet in het omzeilen van maatregelen. Het belangrijkste feit blijft dat het coronavirus een zo grote impact kan hebben op een mensenleven. Mensen kunnen zwaar ziek worden, op intensieve belanden en ook als ze weer herstellen daar de gevolgen van dragen voor lange tijd, misschien voor de rest van hun leven.

Het virus spaart niemand, ook jonge mensen kunnen ernstig ziek worden. Het zijn drama’s die hard aankomen. Niemand kan van tevoren zeggen of het gaat meevallen of niet bij een besmetting. Daarom is onze zorgzaamheid van kapitaal belang. En hebben we al onze veerkracht nodig.

We hadden gehoopt voor langere tijd ongeveer van het virus af te zijn, maar het is helaas allerminst weg. Dat zal iedereen nu wel beseffen. We moeten allemaal samen tot een strategie komen waarin we met het virus kunnen leven, in periodes dat het sluimert en ook wanneer het weer opflakkert. Zo moeten we tijd winnen tot er een vaccin is.

Intussen moeten we vermijden dat de samenleving verkilt. De warmte in onze gemeenschap en de aandacht voor elkaar mogen we niet verliezen. 

LEES OOK: Gouverneur Berx over de ongeziene maatregelen in Antwerpen: “Iedereen keek naar mij op de Veiligheidsraad”

 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio