©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Beerschot domineert ook tegen Kortrijk, maar kan wéér niet scoren

Voor het eerst in 140 dagen heeft Beerschot nog eens een wedstrijd in het eigen Olympisch Stadion gespeeld. Tegen KV Kortrijk kwamen de troepen van Hernan Losada – net als tegen Sint-Truiden – niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Beerschot kreeg de beste kansen, maar Tissoudali en Noubissi hadden pech in de afwerking. De efficiënte voorin is stilaan een pijnpunt(je) aan het worden.

Hernan Losada koos in deze laatste test voor de levensbelangrijke promotiefinale tegen OH Leuven voor dezelfde basisploeg als tegen Sint-Truiden. Dat wil zeggen met Joren Dom en Grégory Grisez op de flanken en het trio Sanusi – Pietermaat – Holzhauser op het middenveld. Ook KV Kortrijk speelde met een typeploeg. De thuisploeg dwong de eerste kans af, maar Noubissi draaide de bal met links tegen de paal. De bezoekers reageerden gevat, Vanhamel ging goed plat op een kopbal van kapitein Van Der Bruggen. Iets voorbij het halfuur leek Joren Dom te zullen scoren, maar zijn overhoekse kopbal likte de buitenkant van de paal. Lepoint kreeg nog één kansje, scoren lukte echter niet. Halfweg stond het nog 0-0.

Losada liet – net als tegen Sint-Truiden – zijn elf basisspelers ook aan het begin van de tweede helft staan. Kortrijk wisselde wel twee keer. De beste kansen waren ook na de pauze voor de thuisploeg. Dom knalde hard op de vuisten van Jakubech, Noubissi miste een reuzekans en ook Tissoudali kwam drie keer goed in stelling. Het is duidelijk waar het schoentje bij Beerschot knelt: de afwerking. Gelukkig ontbrak het ook bij Kortrijk aan efficiëntie voorin. Moffi kon een zeldzaam foutje van de nonchalant uitvoetballende Vanhamel niet afstraffen. Na een heerlijk passje van Holzhauser kreeg Tissoudali nog een uitstekende kans op het openingsdoelpunt, Jakubech tikte zijn knal in hoekschop. Ondanks de goede wil en het overwicht in het veldspel kwam Beerschot opnieuw niet tot scoren. Losada speelde de wedstrijd uit met dezelfde elf die aan de partij waren begonnen. Het bleef 0-0.

Samengevat: Beerschot voetbalde andermaal meer dan aardig mee tegen een gerespecteerde eersteklasser, maar zal toch met een wrang gevoel achterblijven omdat het wéér niet tot scoren kwam. In vier oefenmatchen hebben de Mannekes amper één goal gemaakt. Dat was dan nog een cadeautje van Club Brugge, afgestraft door Noubissi. Beerschot heeft in die vier duels tegen vier eersteklassers weliswaar ook amper twee goals geïncasseerd. De organisatie staat dus als een huis. Volgende week zou een scoreloos gelijkspel in Leuven volstaan om de promotie naar 1A af te dwingen, maar de Kielse supporters zullen toch een pak geruster als Beerschot zélf een doelpuntje zou kunnen maken… (kofr)

Beerschot: Vanhamel; Dom, Prychynenko, Frans, Bourdin, Grisez; Pietermaat, Sanusi, Holzhauser, Noubissi, Tissoudali.

KV Kortrijk: Jakubech; Golubovic, Dewaele (45’ Hines-Ike), Rougeaux, D’Haene, Grondin; Makarenko, Jonckheere (45’ Gueye), Van den Bruggen; Ocansey, Moffi.

Doelpunten: -

Gele kaarten: 24’ Ocansey, 50’ Prychynenko

Koen Frans

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws