Kim Clijsters. © REUTERS

Kim Clijsters moet invallen, maar wordt verkozen tot ‘Player of the Match’ en wint drie duels op één dag

Vruchtbaar dagje voor Kim Clijsters, die op het World Team Tennis in West-Virginia drie wedstrijden afhaspelde, telkens goed voor winst. De 37-jarige Limburgse won eerst aan de zijde van Kveta Peschke het vrouwendubbel (5-2) en vervolgens samen met Jack Sock de gemengde variant (5-4), terwijl ze in het enkelspel Monica Puig klopte (5-4).

In die laatste match had ze bij een 1-3 achterstand haar ploegmaat Sabine Lisicki vervangen. “Na het gemengd dubbel dacht ik nochtans dat mijn dagje erop zat, maar ik heb me fysiek en mentaal nog kunnen opladen voor het team.” Clijsters werd ook verkozen tot Player of the Match.

Dat de viervoudige grand slam-kampioene meer dan een uur tussen de lijnen stond, suggereert dat haar fysieke hinder voor het grootste deel voorbij is. Eerder deze week had Clijsters twee dagen adempauze ingebouwd om opspelende buikspieren te sparen. “Vooral bij mijn service had ik een beetje hinder, maar echt serieus was het niet. Ik probeer me met oefeningen en rehab zoveel mogelijk wedstrijdfit te krijgen.”

Wildcard

Ondertussen heeft het tornooi van Cincinnati haar een wildcard toegekend. Dat evenement begint op 22 augustus en dient als aanloop van de US Open. Om in coronatijden bijkomende verplaatsingen te vermijden, worden beide tornooien op de terreinen van Flushing Meadows georganiseerd. Clijsters heeft goede herinneringen aan Cincinnati. In 2009 opende ze daar op voortreffelijke wijze haar eerste comeback, een jaar later was ze er primus. Ook voor de US Open moet Clijsters rekenen op een wildcard, maar gezien haar drie titels in New York (en de dreigende afwezigheid van een stel grote namen) mag dat geen probleem vormen.

(mv)

Meer sportnieuws