©  BELGA

Spookmatch Virton – Beerschot gaat dan toch niet door

De kogel is door de kerk: Virton – Beerschot, de inzetloze inhaalmatch die zondag gepland stond, gaat toch niet door. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) had de Luxemburgers tot vanavond de tijd gegeven om te communiceren en dat hebben ze dan ook gedaan.

De officiële bevestiging van Virton zit er vanavond nog aan te komen, maar het besluit is al gevallen. Proximus heeft ook al bericht gekregen om de captatietrucks voor de uitzending van het duel niet gereed te maken.

Ultimatum

De Pro League en de KBVB bleven lang in het duister tasten over de organisatie van de inhaalwedstrijd van aanstaande zondag tussen Virton en Beerschot. Het financieel geplaagde Virton had via een rechtbank in eerste aanleg om de annulering van die partij gevraagd omdat er voorlopig voor beide teams niets op het spel staat. De inzet van de partij zou enkel nog kunnen veranderen als Virton via het BAS alsnog een proflicentie haalt, maar dat lijkt weinig waarschijnlijk.

De KBVB was de niet-communicatieve houding van Virton echter beu en gaf de club een ultimatum. Ten laatste vrijdagavond moest Virton communiceren of het de wedstrijd kon organiseren of het forfait zou geven.

Niet getest

Wat nog een bijkomend probleem had kunnen zijn: de spelers van Virton werden ook nog niet getest op het coronavirus. Al luidt het protocol van de Pro League wel dat alleen de clubs die in de Pro League (1A of 1B) aantreden in het seizoen 2020-2021 moeten getest worden. Nu de wedstrijd definitief niet doorgaat, is het zeker niet meer nodig.

kofr

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws