60 jaar chiro Bornem in 2014. 

60 jaar chiro Bornem in 2014. ©  GDB

Erkende verenigingen krijgen alvast 250 euro om veilig op te starten

Bornem -

Begin september krijgt elke erkende jeugd-, cultuur-, en sportvereniging van Bornem 250 euro op de rekening gestort.

Dat is een eerste deel van het geld dat de gemeente kreeg van de Vlaamse overheid. De Vlaamse Regering besliste begin juni over de verdeling van een Vlaams noodfonds corona van bijna 300 miljoen euro. Dat geld is onder andere bestemd voor jeugd-, cultuur- en sportverenigingen. Dertig procent van het bedrag werd verdeeld onder de lokale besturen om de lokale verenigingen te ondersteunen.   

“Het is de bedoeling dat verenigingen dit geld gebruiken om hun activiteiten terug op te starten”, zegt het gemeentebestuur. “Denk aan de aankoop van beschermend materiaal of het ontwikkelen van promotiemateriaal. De verenigingen kunnen bij de jeugd-, cultuur-, en sportdienst terecht met hun specifieke vragen en praktische problemen of kunnen mailen naar corona@bornem.be.”

Bornem kreeg 429.478 euro van de Vlaamse overheid. In een overleg met vertegenwoordigers van de sport-, jeugd-, en cultuurraad, de fractieleiders van de gemeenteraad, de betrokken schepenen en de gemeentelijke diensten werd beslist het geld gefaseerd te verdelen. De 250 euro die elke erkende vereniging nu krijgt, is de eerste fase. Later wordt bekeken hoe de rest van het geld wordt verdeeld.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio