© atv

Sensibilisering werpt vruchten af: minder overtredingen in Groot Schietveld

Na de grote sensibiliseringsactie van politie en Defensie enkele weken geleden is het aantal overtreders in het Groot Schietveld sterk afgenomen. Twee personen werden geverbaliseerd.

Het Groot Schietveld, dat zich uitstrekt over de gemeenten Brasschaat, Wuustwezel en Brecht, is verboden terrein voor niet-bevoegden. Dat staat overal duidelijk aangegeven. Toch lapten heel wat mensen deze regelgeving aan hun laars.

“De mensen beseffen het gevaar niet. Het aantal mensen dat er kwam wandelen en fietsen steeg de laatste tijd spectaculair. We moesten iets doen”, verduidelijkt korpscommandant van het Bataljon Artillerie Quentin Van Kerckhoven.

Dinsdag hielden de Defensie en de Federale Politie Antwerpen in samenwerking met de politiezones Brasschaat en Voorkempen een actie op het Groot Schietveld. Daarbij werd duidelijk dat de sensibiliserende acties hun vruchten afwierpen. Er werden slechts twee overtreders geverbaliseerd. Vanaf nu zullen de politiediensten telkens gecontacteerd worden zodra er overtreders worden gemeld binnen het Groot Schietveld.

 (Jan Brys)Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio