© rr

Antwerpenaars maken zich zorgen over fuiven in Saint-Tropez, coronaregels worden volgens lokaal bestuur wél gevolgd

Twee toeristen uit Hoboken en Wijnegem trekken vanuit Saint- Tropez aan de alarmbel. Ze getuigen dat er op de stranden wordt gefeest alsof er niets aan de hand is en dat de overheid er niets aan doet. Volgens het gemeentebestuur van Saint-Tropez worden de Franse regels in de strijd tegen Covid-19 toegepast. Op de bovenstaande beelden van het afgelopen weekend is daar alvast niet veel van te merken.

LEES OOK. “Saint-Tropez lijkt wel een enclave waar alles mag. En dat krijgt dan code groen als reisbestemming?” 

De twee Antwerpenaars vertellen dat er een pak Belgen hun vakantie komen doorbrengen. “Momenteel is zowat een op de drie nummerplaten in Saint-Tropez een Belgische. Hier zitten vooral Antwerpenaren en West- en Oost-Vlamingen. Er zijn veel Belgen aangekomen die een trip van een paar dagen maken.”

Het scenario doet terugdenken aan de après-skibesmettingen in Oostenrijk aan het begin van de coronacrisis. Het gemeentebestuur van Saint-Tropez reageerde via een korte mededeling. “De gemeente past zoals op andere plekken de nationale regels in de strijd tegen de Covid-19-pandemie toe: respect voor de gestes barrières (Franse regels rond geen handen en kussen geven, regelmatig handen wassen, ... red.), social distancing en de verplichting op het dragen van mondmaskers in afgesloten publieke ruimtes.”

anro, tdk