Mathieu van der Poel sluit hoogtestage af met recordje op Alpenpas

De hoogtestage van Mathieu van der Poel in het Franse La Plagne zit erop. Normaal gezien zou de Nederlandse wielrenner nu doorreizen naar de Sibiu Cycling Tour in Roemenië, maar daar stak de coronacrisis een stokje voor. “Ik heb wel gemerkt tijdens onze hoogtestage dat ik fysiek op schema zit”, zei Van der Poel daar eind vorige week over. En dat blijkt ook uit de Strava-gegevens van de laatste bergtraining van Van der Poel.

md, hc

In het gezelschap van zijn ploegmakkers Gianni Vermeersch, Louis Vervaeke, Floris De Tier en Kristian Sbaragli ging Van der Poel maandag nog eens een laatste keer plankgas. 123,67 kilometer met iets meer dan 3.000 hoogtemeters. Vanuit La Plagne in de Franse Alpen richting de Italiaanse grens en terug. Tussendoor pakte Van der Poel halverwege de KOM (King of the Mountain) op de Kleine Sint-Bernhardpas die Frankrijk met Italië verbindt. Bijna 24 kilometer aan gemiddeld 4 procent. Mathieu van der Poel deed er 51 minuten en 19 seconden over. Niemand ging er ooit sneller. Al bleef onze landgenoot Louis Vervaeke wel de hele rit bij Van der Poel. Floris De Tier bolde een dikke minuut later over de grens met Italië. Eind juni pakte Van der Poel ook al enkele KOM’s tijdens zijn verkenning van Parijs-Roubaix.

Opvallend: Wout van Aert bevindt zich samen met Jumbo-Visma-ploegmakkers Sepp Kuss en Robert Gesink op dit moment ook in de buurt op hoogtestage in de Alpen. Van Aert deed maandag een trainingstocht van 133 kilometer met 3.174 hoogtemeters. Analyse op Strava leert ons dat Van Aert en Van der Poel elkaar rond 10u45 zo goed als hebben aan Bourg-Saint-Maurice.

Meer sportnieuws