(archiefbeeld - van de vlucht door het raam zijn geen beelden)  ©  Dieter Telemans

Zijn Somers en Crevits voor de pers gevlucht door het raam?

Het VRT-journaal had vanavond een opmerkelijk verhaal over hoe Bart Somers en Hilde Crevits via het raam aan de pers wilden ontsnappen. Bart Somers heeft al gereageerd. ‘Iedereen weet hoe graag ik in de pers kom, elke journalist mag mij bellen.’

bbd

De VRT interviewde na afloop van de bijeenkomst van de Vlaamse regering minister-president Jan Jambon. De nieuwsdienst wou ook Wouter Beke spreken over de contacttracing bijvoorbeeld, maar die gaf enkel wat nietszeggende antwoorden.

Daarna vertelde journalist Pieterjan Desmet het verhaal – hij had het van zijn klankvrouw en cameraman – dat Bart Somers en Hilde Crevits door het raam waren weggegaan om zo aan de aandacht van de camera’s te ontsnappen.

Een vreemd verhaal waar de woordvoerder van Crevits alvast niet wou op reageren. Ook bij Bart Somers bleef het stil of klonk het ‘dat Somers niet door het tv-beeld met Jambon’ wou lopen en dat hij snel weg moest.

Maar omdat het verhaal een eigen leven ging leiden, reageerde minister Somers dan toch via twitter.

‘Interview gegeven aan VTM. Nadien naar huis gegaan. Daarna nog een interview gegeven op de radio. Laat ons geen verhaal zoeken waar er geen is. Iedereen weet hoe graag ik in de pers kom, elke journalist mag mij bellen.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER