©  Wim Kempenaers

Prestigetransfer Sherjill MacDonald naar ASV Geel krijgt mogelijk nog een staartje: “Dit kan niet zomaar”

De transfer van Sherjill MacDonald naar ASV Geel krijgt mogelijk nog een staartje. De spits verbrak immers zijn lopende contract bij Lille om samen met zijn maatje Roel van Hemert naar de eersteprovincialer te trekken.

LEES OOK. ASV Geel verbaast met komst Roel van Hemert én Sherjill MacDonald: “Top maar eigenlijk ook erg toevallig”

Ook Van Hemert had een overeenkomst voor volgend seizoen op zak bij derdeprovincialer Hooikt, maar liet aan de club weten dat die overeenkomst eenzijdig verbroken kon worden omdat hij een speler is ouder dan 35 jaar. Lille-voorzitter Jef Proost doet die uitspraak af als leugens. “De regel waarover Van Hemert het heeft, is al vijf jaar afgeschaft”, stelt Proost onomwonden. “Zij kunnen hun getekende overeenkomst dus niet zomaar naast zich neerleggen.”

“Voor ons is het erg duidelijk: als MacDonald alsnog voor ASV Geel wil voetballen, dan zal hij met ons moeten onderhandelen. Ik heb onze gerechtigde correspondent in ieder geval al de opdracht gegeven om de overgang niet te valideren en ik heb ook contact genomen met de mensen van Hooikt om ook hen op de hoogte te stellen van de reglementen. Een transfer kan nog altijd, maar dan zal er eerst gepraat moeten worden”, besluit een strijdvaardige Proost.

 

rwi

MEER OVER ASV Geel

Meer voetbalnieuws