© ATV

Spoedafdeling Klina krijgt nieuwe behandelruimtes en wachtzaal: “Wachttijd voor kleine letsel nu veel korter”

Brasschaat -

AZ Klina nam zopas de fast track in gebruik. Dankzij deze gloednieuwe uitbreiding kunnen patiënten met kleine letsels nu veel sneller worden geholpen.

De uitbreiding bestaat uit drie behandelruimtes en een wachtzaal. “Deze uitbreiding was nodig”, legt hoofdverpleegkundige Marco De Ceuster uit. “Gemiddeld zien we dagelijks 109 patiënten waarbij de dringendste gevallen voorrang krijgen. Mensen met kleine letsels zoals verstuikingen moeten daardoor gemiddeld drie uur wachten alvorens ze worden geholpen. Door deze fast track creëren we rust op de hele spoedgevallendienst. De drukte in de wachtzaal neemt af, toch niet onbelangrijk in deze coronatijden”, vervolgt De Ceuster.   

“Het is ook veel aangenamer voor de patiënten, de artsen en de medewerkers. We vermijden op deze manier ook onbegrip bij de patiënten. Er is ook nog een extra voordeel: ook voor dringende gevallen komt er op deze manier meer ruimte vrij”, voegt Marco De Ceuster er nog aan toe.

Toen de spoedafdeling in het jaar 2000 begon, kwamen er ongeveer 16.000 bezoekers per jaar. Dat aantal is gestegen naar 38.000 in het jaar 2019. Aan de uitbreiding hangt een prijskaartje van ongeveer 300.000 euro.Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio