De daders konden worden gevat dankzij beelden die in het VTM-programma Faroek werden getoond. © VTM - Faroek

Drie verdachten van gewelddadige overval in centrum Antwerpen gevat

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft drie verdachten van een gewelddadige beroving in de Kammenstraat kunnen arresteren. De feiten dateren van oktober 2019 en de doorbraak kwam er dankzij een uitzending van het VTM-opsporingsprogramma Faroek. Eén verdachte is aangehouden door de onderzoeksrechter.

Op vrijdag 18 oktober 2019 werd het slachtoffer, een op dat moment 24-jarige Antwerpenaar, aangesproken door een man op de hoek van de Groenplaats met de Nationalestraat in het centrum van Antwerpen. De onbekende man gaf het slachtoffer verscheidene complimenten en na een babbeltje nodigde het slachtoffer hem uit om iets te gaan drinken bij hem thuis.

Daar bleek dat de avances een list waren geweest. In de inkomhal van het appartementsgebouw doken plots twee kompanen op. Het drietal sloeg en schopte het slachtoffer en ging aan de haal met een Rolex, een portemonnee van Louis Vuitton en een tas met spullen.

Huiszoekingen

De lokale recherche startte meteen een onderzoek. Beelden van de verdachten werden in mei van dit jaar getoond in het VTM-programma Faroek. “Op basis van informatie die verkregen werd na de uitzending, kon de recherche na verder onderzoek drie verdachten identificeren”, zegt de Antwerpse politie.

In opdracht van de onderzoeksrechter werden met ondersteuning van de arrestatie-eenheid drie huiszoekingen uitgevoerd, waarbij twee verdachten gearresteerd werden. De derde verdachte werd geseind. Hij werd een dag later gearresteerd door het wijkteam van de regio West tijdens een controle.

“De drie verdachten, van wie twee 19 en één 20 jaar oud, legden bekentenissen af”, aldus de politie. “Eén van hen werd aangehouden door de onderzoeksrechter.”

 

 (dvd)

MEER OVER Misdaad Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio