In Antwerpen telt de firma zo’n 900 medewerkers. © Patrick De Roo

Tot honderd nieuwe aanwervingen bij Case New Holland in Antwerpen

Antwerpen -

Goed nieuws voor Case New Holland (CNH) in Antwerpen. Het bedrijf is op zoek naar zeventig tot zelfs honderd nieuwe werkkrachten.

CNH Industrial Belgium maakt in Antwerpen langs de Wilmarsdonksteenweg aandrijflijnen voor grotere tractoren. Die worden in het buitenland in de landbouwvoertuigen ingebouwd. In Antwerpen telt de firma zo’n 900 medewerkers, en in het West-Vlaamse Zedelgem is er een fabriek met nog eens meer dan 2.000 medewerkers.

Maar goed nieuws voor Antwerpen. Het bedrijf is nu op zoek naar extra werkkrachten. “We zoeken zeventig tot mogelijk honderd medewerkers. Het gaat deels om mensen met een technisch cnc-profiel, maar ook mensen die voor de logistiek en het onderhoud instaan”, zegt woordvoerder Evelyne Vandevyvere.

Deels tijdelijk

“Er is altijd wel vraag naar technische profielen, maar we hebben nu toch te maken met verhoogde productie, dit naar aanleiding van verhoogde marktvraag wereldwijd in een aantal regio’s. Een deel van de jobs is tijdelijk, maar als de positieve trend in 2021 aanhoudt, dan kunnen ook dat vaste contracten worden”, klinkt het nog.

CNH Industrial Belgium kende in 2019 een omzet van 1,4 miljard en boekte een winst voor belastingen van 35,7 miljoen euro. In 2017 vond er nog een staking plaats op het bedrijf na onvrede over de werkdruk en werkomstandigheden.

Bij de vakbonden was donderdag niemand bereikbaar voor commentaar. (cm)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio