De bistro bij de opening in april 2019. © Dirk Kerstens

Opnieuw bier en croque-monsieurs in de kathedraal

Antwerpen -

Een specialleke is opnieuw toegankelijk. U kunt terug in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal terecht voor een hapje en een drankje. Bistro De Plek gaat zaterdag opnieuw open.

In de kathedraal kan u zowaar een croque-monsieur of een glas bier van het huismerk Kathedraal blonde Aurora drinken, om maar een deeltje van de kaart te noemen. In april 2019 is bistro De Plek opgestart in een van de kapellen, met een terras op een binnenplaats: een uniek uitzicht op het gebouw. Ondertussen heeft de bistro een vast cliënteel gekregen en is het de plaats voor gelovigen om na te kaarten na een misviering. Het sociaal tewerkstellingsbedrijf Sense organiseert de uitbating van de zaak.

Zoals alle horeca moest ook De Plek de deuren sluiten door de coronamaatregelen. Maar vanaf zaterdag kunnen de levensgenieters en de gelovigen terug op bezoek komen. De openingsuren zijn, zoals voor de coronacrisis, redelijk beperkt. Zaterdag is de bistro open van 10.30 tot 15.30u, zondag van 13 tot 17u en op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 12 tot 15u.

Gelovigen die de hoogmis van zondag om 10u vieren, mogen daarna al iets drinken. Iedereen van provincie Antwerpen mag de kathedraal gratis in en mag doorlopen naar De Plek.

anro

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio