©  Bobbejaanland

Pairi Daiza en Bobbejaanland vallen meermaals in de prijzen op Diamond Theme Park Awards

De Diamond Theme Park Awards, dit jaar aan hun tiende editie toe, zouden normaal op 8 mei worden uitgereikt. De coronacrisis stak daar echter een stokje voor en de prijsuitreiking werd uitgesteld naar 16 juli. Donderdag werden de winnaars uiteindelijk bekendgemaakt in gastpark Bellewaerde. In ons land vallen vooral dierenpark Pairi Daiza en pretparken Walibi en Bobbejaanland in de prijzen.

vwh

Dierenpark Pairi Daiza is voor het derde jaar op rij verkozen tot de Beste Dierentuin van Europa. Het park in Brugelette mag ook een prijs in ontvangst nemen voor haar ‘Full Moon Lodges’ in de categorie ‘Beste Hotel van Europa’. Dit zijn ondergrondse, Canadese logementen waarin bezoekers de nacht kunnen doorbrengen tussen bruine beren en grijze wolven. In totaal sleepte Pairi Daiza negen awards in de wacht. Een overzicht:

  • Beste Dierenpark van België & Nederland
  • Mooiste Dierenverblijf van België & Nederland (orang-oetanverblijf Le Temple des
  • Fleurs)
  • Mooiste Geboorte van België en Nederland (geboorte pandatweeling Bao Di en Bao Mei)
  • Beste Demonstratie van België en Nederland (roofvogelshow)
  • Beste Restaurant van België en Nederland (Russisch restaurant l’Izba)
  • Mooiste Park van België
  • E-Award voor beste sociale media van België

 

 ©  Pairi Daiza

Ook Bobbejaanland in Lichtaart viel meermaals in de prijzen. Daar staat volgens de stemmers en de vakjury de beste achtbaan van het land. Het gaat om de attractie Fury, die in juni 2019 werd gelanceerd. De achtbaan behaalt zelfs zilver op Europees niveau. Het Kempense park heeft volgens de Diamond Theme Park Awards met ‘Yesterdayland’ het beste evenement van België georganiseerd.


 

In ons land kaapt Walibi de prijs ‘Beste pretpark van het land’ weg. Gastpark Bellewaerde ontving dit jaar de prijs voor het ‘Beste personeel’. Plopsa Indoor Hasselt is dan weer het ‘Beste Belgische kinderpark’. Het ‘Beste avontuur in een dierenpark in België’ valt te beleven met de Safari-Car in het Wildpark van de Grotten van Han. Gert Verhulst, oprichter van entertainmentbedrijf Studio 100, ontving een Lifetime Achievement Award. De Efteling mag zich een jaar lang het Beste Pretpark van België en Nederland noemen. In Europa moest het park in Kaatsheuvel‎ enkel het enkel het Duitse Europa-Park laten voorgaan.

De organisatie van Vincent De Vriendt en Patrick Joossens, de bezielers achter respectievelijk Pretparkbeest.be en Parkworld.be, richt zich vooral op pretparken en dierenparken uit de Lage Landen, maar er zijn ook Europese categorieën. Een vakjury bepaalt voor de helft de uitkomst van de Diamond ThemePark Awards. De andere helft gebeurt via een stemming, waaraan dit jaar ruim 67.500 personen aan deelgenomen zouden hebben. De meeste stemmers zouden afkomstig geweest zijn uit het Franstalige landsgedeelte.

Meer informatie: www.diamondthemeparkawards.comAangeboden door Het Nieuwsblad kortingscodes
De beste Pairi Daiza korting vind je op Het Nieuwsblad Kortingscodes >>


]]>
Aangeboden door Het Nieuwsblad kortingscodes
De beste Bobbejaanland korting vind je op Het Nieuwsblad Kortingscodes >>]]>

MEER OVER Reizen