Bij een huiszoeking op het adres van Jean H. werd cash geld, drugs en vuurwerk gevonden. 

Bij een huiszoeking op het adres van Jean H. werd cash geld, drugs en vuurwerk gevonden. © rr

Bejaarde cannabisdealer veroordeeld tot 37 maanden celstraf

Antwerpen -

De correctionele rechtbank in Antwerpen heeft de 73-jarige Jean H. veroordeeld tot 37 maanden celstraf voor het dealen van cannabis. Het is al zijn zevende veroordeling.

De man werd op 1 mei van dit jaar aan de kant gezet tijdens een verkeerscontrole. In zijn auto bleken 31 verpakkingen met cannabis te liggen. Huiszoekingen op zijn adres in Antwerpen-Noord en bij zijn vriendin brachten bovendien 12.000 euro cash, 282 gram cannabis en hasj, precisieweegschalen, verpakkingsmateriaal en een boekhouding aan het licht. Daarnaast werd nog een grote hoeveelheid vuurwerk gevonden.

Het Openbaar Ministerie tilde zwaar aan de feiten, te meer omdat de man in het verleden al zes keer veroordeeld was voor drugsfeiten. Zijn eerste veroordeling dateert al van 1976. Volgens het OM bewijst dat dat Jean H. een criminele ingesteldheid heeft.

Hijzelf stelde tijdens de behandeling van de zaak dat hij zich schaamt en dat het hem speet. Hij dealde naar eigen zeggen om zijn rekeningen te kunnen betalen en vroeg een werkstraf. De rechtbank ging niet in op die vraag en koos voor een effectieve veroordeling van 37 maanden.

 (sare)

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio