© Google Street View

Politieman houdt bestuurder tegen na verkeersovertreding en wordt aangereden

Antwerpen -

Een bestuurder heeft deze week een politieman aangereden nadat hij was betrapt op een verkeersovertreding. Dat gebeurde in de Van Immerseelstraat in Antwerpen. De politieman raakte lichtgewond.

De inspecteur van de verkeerspolitie wilde aan het einde van zijn werkdag naar huis fietsen toen hij een wagen opmerkte die tegen de richting in reed in de Van Immerseelstraat. Hij sprak de bestuurder aan over zijn overtreding, maar die negeerde de hoofdinspecteur en reed hem via het voetpad en het fietspad voorbij.

“Ondanks de bevelen van onze collega bleef de bestuurder doorrijden”, aldus de politie. “Uiteindelijk besloot de politieman zijn fiets voor het voertuig te plaatsen om zo te kunnen overgaan tot een controle. De bestuurder probeerde echter opnieuw de controle te ontlopen.”

Toen hij probeerde om rond de politieman en zijn fiets te rijden, kwam het tot een aanrijding, waarbij de hoofdinspecteur lichte verwondingen opliep. Ook zijn fiets werd beschadigd. “Ondertussen was er wel een verkeersteam ter plaatse, dat de bestuurder definitief aan de kant kon zetten en de betrokkene kon beboeten”, zegt de politie. (dvd)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio