De nieuwe buurtparking bevindt zich in de nieuwe Berthe Seroenstraat, vlak bij de Oude Antwerpsebaan. 

De nieuwe buurtparking bevindt zich in de nieuwe Berthe Seroenstraat, vlak bij de Oude Antwerpsebaan. © stad Mechelen

Vierde buurtparking in een jaar opent in nieuwe wijk Kantvelde

Mechelen -

In de nieuwe wijk Kantvelde in Mechelen-Noord opent deze week een buurtparking. Ze bevindt zich in de nieuwe Berthe Seroenstraat en biedt plaats aan een dertigtal wagens.

De stad grijpt geregeld nieuwe projecten aan om extra parking te creëren. Zo ook in deze woonwijk in de buurt van Galgenberg en de Oude Antwerpsebaan. Nu de werkzaamheden er bijna afgerond zijn, heeft de projectontwikkelaar de Berthe Seroenstraat overgedragen aan de stad. Over enkele weken, als het gras tussen de dallen voldoende gegroeid is, moeten alle parkeerplaatsen beschikbaar zijn.

In nog geen jaar tijd zijn in Mechelen al vier buurtparkings bijgekomen. “Op locaties waar de parkeerdruk hoog is. Door gesprekken tussen de stad en projectontwikkelaars overtreffen we de ambitie om minstens twee buurtparkings per jaar te realiseren”, zegt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit. Tegelijk promoot de stad duurzame mobiliteit met onder andere deelauto’s, een verhaal waar ze vastgoedontwikkelaars ook mee probeert in te krijgen.

MEER OVER Mobiliteit Mechelen