© EMA

Speurders ontmantelen drugslabo in boerderij, Nederlander die in pand aanwezig was opgepakt

Arendonk -

Speurders hebben woensdagnamiddag een groot drugslabo ontmanteld in een boerderij op Asselbergen in Arendonk. Er werd een grote hoeveelheid xtc-pillen en crystal meth gevonden. Een Nederlandse man die in de boerderij aanwezig was, is opgepakt.

Na klachten van enkele buren zijn speurders van de federale gerechtelijke politie Turnhout woensdag binnengevallen in een boerderij in Asselbergen in Arendonk. Het hele pand werd grondig doorzocht. De onderzoekers stootten in de boerderij op een drugslabo met machines voor de aanmaak van verdovende middelen.

De boerderij in Asselbergen in Arendonk. ©  EMA

De speurders vonden een grote hoeveelheid van duizenden xtc-pillen en ook crystal meth, een witte, kristalvormige harddrug. M.M., een 40-jarige Nederlander, verbleef in de boerderij en is woensdag in de boeien geslagen. De man wordt vandaag, donderdag, voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout.

De politie had woensdag ook nog een andere Nederlandse man die op het terrein aan Asselbergen aanwezig was opgepakt, maar die man was alleen klusjes aan het uitvoeren en had niets met de zaak te maken. Hij is intussen weer vrijgelaten.

Het parket opende een gerechtelijk onderzoek, maar wenste donderdag geen verdere details over het dossier te geven. (bvdl, ima)

 ©  EMA

MEER OVER Misdaad Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio