Nick Bätzner (rechts) ©  BELGAIMAGE

Oostende heeft zevende aanwinst beet: Duits talent Bätzner zet handtekening onder contract

KV Oostende heeft zich versterkt met de jonge Duitse middenvelder Nick Bätzner. Hij komt over van VfB Stuttgart, waar hij bij het tweede elftal voetbalde en tekent een contract voor drie seizoenen plus optie.

“De Belgische competitie is het ideale platform voor jonge spelers om zich te ontwikkelen”, reageert de aanwinst. “Zeker bij KVO krijgen jonge spelers volop kansen. Bovendien kent de trainer mij en wou hij mij er absoluut bij hebben. Zijn aanwezigheid speelde een grote rol om naar hier te komen want het doet deugd om zo veel vertrouwen te krijgen. Ik kijk ernaar uit om hier mijn avontuur te starten en hopelijk kan ik de club veel assists en plezier schenken.”

Nick Bätzner doorliep de jeugdrangen van Stuttgart en maakte enkele jaren geleden al indruk op trainer Alexander Blessin. “We speelden met Leipzig tegen Stuttgart in de finale van een bekertoernooi en hij speelde ons helemaal op een hoopje. Hij loopt perfect tussen de lijnen en is technisch zeer begaafd. Natuurlijk is hij nog jong en zal hij zich hier moeten aanpassen, maar zijn kwaliteiten staan buiten kijf.”

“Ik ben ervan overtuigd dat hij over enkele jaren het mooie weer maakt in een topcompetitie”, is ook Executive President Gauthier Ganaye opgetogen met de transfer. “Hij moet nu de stap zetten naar voetbal op het hoogste niveau en wij zullen hem intensief begeleiden zodat hij dit zo snel mogelijk kan doen. Dat hij nu voor ons project kiest, toont aan dat we hier iets moois opstarten.”

(jug/Belga)

MEER OVER KV Oostende

Meer voetbalnieuws