De nieuwe ledverlichting van de Sint-Romboutskathedraal werd de voorbije dagen uitvoerig getest. © Sven Van Haezendonck

Horeca mag terrassen uitbreiden om te klinken op nieuw verlichte Sint-Romboutstoren

Mechelen -

Een delegatie van de stad en Fluvius steekt vrijdagavond symbolisch de nieuwe ledverlichting van de Mechelse Sint-Romboutstoren aan. Om daarop te klinken, mag de horeca haar terrassen tijdens het verlengd weekend uitbreiden. Een echt feest is door corona uitgesloten.

De voorbije drie maanden heeft een aannemer in opdracht van Fluvius hard gewerkt op en rond de toren. Eerst werd de oude verlichtingsinstallatie verwijderd en de voorbije weken kwam er een nieuwe in de plaats. “500 jaar na de voltooiing straalt onze Sint-Romboutstoren mooier en duurzamer dan ooit tevoren”, klinkt het. De voorbije dagen werden de nieuwe ledlampen al uitvoerig getest.

LEES OOK: Na Sint-Rombouts baadt tegen 2027 heel de stad in ledlicht: “Helft van 10.000 lampen is al vervangen”

Geen groot volksfeest

Onder andere Frank Vanbrabant, CEO van Fluvius, en titelvoerend burgemeester en Vlaams minister Bart Somers (Vld-Groen-m+) wonen vrijdagavond de symbolische inhuldiging bij. Normaal plande Mechelen een groot volksfeest om de nieuwe verlichting te vieren, maar door corona kan dat niet doorgaan. Ook het eerder aangekondigde Terrassen onder de toren wordt bijgestuurd. Dat wordt geen evenement, maar horeca-uitbaters krijgen wel de kans om hun terrassen op zaterdag, zondag, maandag en dinsdag uit te breiden.

Gelukkig is er de horeca

“Zonder corona zouden wij dit met toeters en bellen vieren, maar gelukkig is er de horeca. De Mechelaars zien hun toren graag en dit initiatief lijkt ons een mooi alternatief”, zegt Kirstof Calvo (Vld-Groen-m+), voorzitter van Mechelen Feest. Maandag 20 juli blijft de Sint-Romboutstoren uitzonderlijk ook langer open voor bezoekers. Tot 20u kan je hem dan beklimmen. Tickets kan je best online reserveren. Mechelaars krijgen altijd 50% korting op het standaardtarief.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio