De politie regio Turnhout verspreidde nieuwe foto's van een man die vier keer een treinbegeleider in het gezicht spuwde. © rr

Nieuwe beelden van coronaspuwer op perron, politie hoopt op identificatie

Turnhout -

De politie van de regio Turnhout heeft nieuwe beelden verspreid van een man die op zondag 21 juni in het station van Turnhout een treinbegeleider vier keer in het gezicht spuwde. “Misschien kan iemand de man nu wel herkennen?”, luidt het bij de politie.

De rust op het perron van het Turnhoutse station werd zondag 21 juni iets na 8u verstoord door een brutaal spuwincident. Een man spuugde er tot viermaal toe in het gezicht van een treinbegeleider nadat die er de man attent op had gemaakt dat het dragen van een mondmasker op het perron verplicht is. Meteen na het incident vluchtte de man via de De Merodelei weg en liep hij een steegje in dat naar de Molenstraat leidt.

De politie heeft de dag na de feiten bewegende beelden van de coronaspuwer verspreid, maar daarop was de man enkel op de rug te zien. “Het bericht met de bewakingsbeelden werd al snel massaal gedeeld, maar tot een identificatie heeft dat voorlopig niet geleid”, zegt een woordvoerder van de politie. “Misschien kan iemand de man nu wel herkennen, nu de politie nieuwe beelden in het bezit heeft gekregen waarop de verdachte in het aangezicht te zien is op het moment dat hij via de de Merodelei wegloopt in de richting van de Molenstraat.”

Tips die leiden naar de verdachte zijn nog altijd welkom op het telefoonnummer 0800.25.101 en via het mailadres opsporingen@politieregioturnhout.be (bvdl)

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS