© ATV

Afbraak Parkwijk start na bouwverlof

Niel -

Na het bouwverlof, begin augustus, wordt gestart met de afbraak van de dertig seniorenwoningen van de Parkwijk, decennialang een vertrouwd beeld in de Matenstraat. Gezien alle vroegere bewoners reeds zijn verhuisd, is er geen beletsel meer.

“Integendeel. Dat we snel starten met de afbraak is met reden. Vele oud-bewoners hebben recht op een Vlaamse huursubsidie om de huur van hun nieuwe woonst te betalen. Dat recht hebben ze pas als hun vorige woning effectief gesloopt is”, verduidelijkt schepen van Woonbeleid Anne Troch (Open Vld).

Alle bewoners zijn intussen verhuisd. Een aantal vond onderdak in de nieuwe assistentieflats in residentie Den Biezerd waar het gemeentebestuur via Igean elf appartementen aankocht. Anderen verhuisden naar een appartement in de buurt of het centrum van Niel, nog anderen naar een woonzorgcentrum. Een bewoner is momenteel nog tijdelijk gehuisvest, voor wie via de Ideale Woning nog naar een definitieve oplossing wordt gezocht.

Niet weer verhuizen

“Er is voor de bewoners ook geen verplichting meer om binnen enkele jaren opnieuw te verhuizen naar de nog nieuw te bouwen serviceflats in het Nielderhoff, tussen de Antwerpsestraat en de Dorpsstraat. Wie dat wil, kan en mag opnieuw verhuizen. Maar wie zich goed én thuis voelt waar hij/zij vandaag woont, kan gewoon blijven”, verzekert de schepen. bar

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio