De paardenstal is opnieuw te bezoeken. © RR

Natuur.huis de Paardenstal opnieuw open (maar wel alleen op zondag)

Boom -

Bezoekers en wandelaars zijn iedere zondag opnieuw welkom in Natuur.huis de Paardenstal. Voorlopig enkel en alleen op zondag open omdat er te weinig vrijwilligers zijn.

Tot eind september zal het Natuur.huis iedere zondag open zijn tussen 14 en 18u. Door het coronavirus moeten de vrijwilligers en bezoekers van Natuurpunt Rupelstreek heel wat regels respecteren, met de bedoeling een bezoek aan het Natuur.huis veilig te laten verlopen. Er zijn minstens twee Natuurpuntvrijwilligers aanwezig. Enkele vrijwilligers zijn niet beschikbaar, zodat het bezoek alleen op zondag kan doorgaan.

De ‘paardenstal’ was vroeger letterlijk te nemen. Die werd door Steenbakkerij De Neef begin jaren 1920 gebouwd. De paarden die overdag gebruikt werden voor het transport van klei en gebakken steen, werden er ’s nachts gestald. Na het faillissement van de steenbakkerij werd de stal aangekocht door de gemeente Niel. De paardenstal werd in bruikleen gegeven aan de in 1984 opgerichte ‘Natuur in de Buurt’. Het Natuur.huis is ook bereikbaar via de weg achter de huizen in de Boomsestraat. U rijdt best de parking op ter hoogte van huisnummer 266, of te voet of met de fiets vanaf de Rupeldijk, daar volgt u de wegwijzers naar de Paardenstal.

Natuur.huis de Paardenstal, Boomsestraat 221 in Niel-Hellegat jb, pvr
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio