©  AFP

Vier alpinisten, twee paragliders en een wandelaar komen om in bergen van Haute-Savoie

Zeven liefhebbers van natuurexploratie zijn dinsdag omgekomen op het bergmassief van de Haute-Savoie. De bergreddingsdienst wijt de ongevallen aan een gebrek aan waakzaamheid bij de sportbeoefenaars.

In totaal kwamen vier bergbeklimmers, twee paragliders en één wandelaar om het leven bij vier afzonderlijke ongevallen op de toppen van het massief, waar in de zomer van 2018 al 36 doden werden geregistreerd volgens de meest recente cijfers.

De lichamen van twee Italiaanse bergbeklimmers van 66 en 67 jaar werden woensdagochtend vanuit een helikopter ontdekt aan de voet van het Mont-Blanc-massief. De twee bergbeklimmers, afkomstig uit Genua, ondernamen dinsdagochtend de beklimming van de Mont Maudit, die piekt op 4.500 meter boven de zeespiegel.

Eerder op de dag waren er drie andere ongevallen, waaronder de dodelijke val van een Nederlandse man van 40 jaar en een Franse vrouw van 30 jaar die aan het bergbeklimmen waren in het Aiguilles Rouges-massief, in de vallei van Chamonix.

Iets eerder op de middag verloor een 71-jarige wandelaar het leven op 2.400 meter boven de zeespiegel nabij de top van de Mont de Grange, in de regio Chablais.

Rond 18.00 uur werden ook in Chablais twee 48-jarige paragliders dood aangetroffen. De twee mannen, een instructeur en zijn cliënt, die aan boord van een paraglider met twee zitplaatsen over de stad La Chapelle-d’Abondance vlogen, stortten op het dak van een huis neer, nadat hun valscherm defect raakte.

Nu in het nieuws