© RR

Spaaractie ‘Winkel Hier’ gelanceerd

Kontich -

Binnen het pakket van steunmaatregelen vanwege de coronacrisis heeft het lokaal bestuur Kontich woensdag de spaarkaartactie ‘Winkel Hier’ gelanceerd. De actie loopt tot en met 15 september.

Ieder gezin in Kontich ontvangt twee spaarkaarten. Als die vol zijn met stickers die ze sparen met aankopen bij de lokale handelaars, kunnen ze die inruilen voor een ‘Kontichbon’ van 10 euro die ze eveneens bij de lokale middenstand kunnen spenderen. In september wordt nog eens een prijzenpot van 5.000 euro verdeeld. Enkele tientallen handelaars sloten zich intussen al aan bij de actie.

“We kozen heel bewust voor deze spaarkaartactie. We delen geen gratis cadeaubonnen uit, maar motiveren onze inwoners om voor de cadeaubonnen te sparen. Dat doen we allereerst om de winkelbeleving van onze inwoners te stimuleren. Het is des te leuker om een cadeaubon te besteden die je zelf hebt gespaard. Ook willen we dat zo veel mogelijk lokale handelaars de vruchten kunnen plukken. Met een actie als deze moedigen we de inwoners aan om hun aankopen te spreiden en stickers te verzamelen op verschillende locaties”, verkondigt schepen van Lokale Economie Marleen Van den Eynde (N-VA).

Daarnaast heeft het lokaal bestuur ook nog de digitale bedrijvengids ‘Talkabout Kontich’ opgezet, een online platform waar de handelaars meer zichtbaarheid kunnen verwerven. bar

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio