©  Photo News

Met 71 km per uur door zone 30

Lier

De lokale politie van Lier heeft in de loop van de maand juni dertien snelheidscontroles gehouden. Goed voor de controle van 3.624 voertuigen. Uit de analyse van de cijfers blijkt dat 10% te snel reed en daar zaten enkele mensen bij die het gaspedaal diep induwden. “In de Bernard Van Hoolstraat in Koningshooikt, waar een zone 30 van kracht is, werden opvallend veel overtredingen vastgesteld. Eén automobilist werd er betrapt toen hij maar liefst 71 kilometer per uur reed”, zegt Magalie Derboven van de lokale politie Lier. “Bij een controle in een zone 50 werd een bestuurder geflitst toen hij 99 kilometer per uur reed. 118 kilometer per uur was dan weer de maximum gemeten snelheid in een zone 70.”

De politie deed ook extra snelheidscontroles in de Ringenhofwijk, na klachten van buurtbewoners over het werfverkeer. “We stelden vast dat de meeste bestuurders zich aan de snelheidsbeperkingen hielden. Er werden twee snelheidsovertredingen vastgesteld in twee straten.”

Ook de komende weken zal de politie op verschillende plaatsen snelheidscontroles houden. (tdk)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio